ייפוי כוח מתמשך – בכל גיל

ייפוי כוח מתמשך – בכל גיל

ייפוי כוח מתמשך - יעל אדר

אם יש דבר אחד שהחיים לימדו אותנו בשנים האחרונות, זה שהם בלתי צפויים. אירועים בלתי מתוכננים יכולים לשנות את שגרת חיינו ברגע, ולכן חשוב שנהיה מוכנים. אחת הדרכים הטובות להבטיח את עתידכם ואת השקט הנפשי שלכם היא לערוך ייפוי כוח מתמשך – מסמך משפטי שמעניק לכם את הזכות לבחור מי יטפל בענייניכם אם תגיעו למצב שבו לא תוכלו לנהל את החלטותיכם בעצמכם. במאמר זה נבחן מהו ייפוי כוח מתמשך, מי יכול לשמש כמיופה כוח ולמה חשוב לערוך את המסמך עם עורך דין מומחה בתחום.

 ייפוי כח מתמשך

אם יש משהו אחד שכולנו למדנו בשנים האחרונות הוא שהחיים בלתי צפויים. השאלה מה אנחנו עושים עם המסקנה הזו. אם תשאלו אותי, התשובה היא לדאוג לעתיד שלנו ולערוך ייפוי כח מתמשך כדי שנוכל להמשיך לחיות קצת יותר בשקט.

אז מה זה ייפוי כח מתמשך?

מחר בבוקר או בעוד 10 או 20 שנה, קורה משהו ואנחנו לא יכולים יותר לנהל את כספנו או לקבל החלטות על בריאותנו. עד לא מזמן, הפתרון היחיד היה מינוי אפוטרופוס, אותו ממנה ביהמ"ש עבורנו כשכבר איננו כשירים משפטית ואין לנו שליטה מי יקבל את המושכות לנהל את ענייננו. היום יש לנו את יכולת הבחירה! ולא, אני לא מתכוונת בקלפי, אם כי גם זה חשוב. אני מדברת על ייפוי כח מתמשך, מסמך משפטי המאפשר לנו למנות את מי שאנחנו רוצים שבבוא היום, יקבל החלטות בשמנו ויממש את רצונותינו בכל היבטי החיים.

מי יהיה מיופה הכח שלנו?

בגדול, מי שאנחנו רוצים, למעט הגבלות מסוימות שהטיל החוק. זה אומר שבן או בת הזוג שלנו יכולים להיות מיופי הכח שלנו (לעניין זה נציין כי בעת גירושין ייפוי הכח פוקע).  זה אומר שאפשר למנות את הילדים שלנו (בהנחה שהם מעל גיל 18 כמובן) את ההורים שלנו או כל אדם אחר שיש לנו עמו מערכת יחסים קרובה ושאנו סומכים עליו שידאג לטובתנו בזמן אמת. מי שרוצה בכך, יכול למנות כמה מיופי כח שונים ולהחליט באיזה עניינים יטפל כל אחד מהם.

האם צריך עו"ד?

קודם כל כן, כי זה מה שאומר ההיגיון הבריא. ייפוי כח מתמשך מעביר את שיקול הדעת מאיתנו לאדם אחר כך שאין סיכוי שנקבל החלטה כזו הרת גורל מבלי לקבל ייעוץ משפטי. מעבר לזאת, החוק מחייב אותנו לערוך מסמך זה באמצעות עו"ד ולא סתם, אלא אחד כזה שעבר הכשרה ייעודית בנושא זה וקיבל הסמכה מיוחדת.

————————————————————————————————–

האמור לעיל אינו מהווה חוו"ד משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי הולם. כותבת המאמר: עו"ד יעל אדר , עוסקת בדיני המשפחה והוצאה לפועל בכל שאלה ניתן לפנות לטל' 050-2592500
או לפנות במייל – yaeladarlawoffice@gmail.com