הסכם ממון – יש בו הרבה טוב!
הסכם ממון – האם מדובר במהלך שמפרק זוגיות או דווקא כזה שמחזק אותה? הרבה זוגות חוששים מעריכת הסכם ממון, מתוך תפיסה שהוא מעיד על חוסר אמון או נבואה שלילית על עתיד הקשר. במציאות, הסכם ממון יכול להיות אחד הכלים החשובים ביותר ליצירת ביטחון ושקט נפשי. במאמר זה נבחן למה הסכם ממון נועד, למי הוא מתאים ואיך הוא יכול, בניגוד לדעה הרווחת, להעניק לזוגות וודאות כלכלית ואמון הדדי.
מה לא אמרו עליו? שהוא מפרק זוגיות, שהוא מעיד על חוסר אמון בין הצדדים ועוד "מחמאות" שכאלו. להסכם ממון יש ללא ספק מוניטין רע אבל האמת היא שיש בו המון טוב אם רק תסתכלו עליו מהזווית הנכונה.
הסכם ממון – למה הוא נועד?
אתם מתגרשים? בין יתר המשימות העומדות בפניכם, ישנה גם חלוקת הרכוש. על פי החוק בישראל, החלוקה היא שווה בשווה. מה הבעיה? כשהאהבה הולכת, מגיע סכסוך כלכלי מר והצדדים מתחילים להיאבק על מי יקבל מה, איך מחשבים וכמה. לעומת זאת, כשהאהבה נוכחת, קל יותר להגיע להסדרה רכושית ששני הצדדים יהיו מרוצים ממנה וזה מה שהסכם ממון עושה. קורא לבני הזוג להגדיר מראש את חלוקת הרכוש למקרה שבעתיד ייפרדו דרכיהם. הבונוס: הצדדים יכולים לבחור איך לחלק את הנכסים על פי רצונם האישי ואינם כפופים לחלוקה השווה שקובע החוק.
למי הוא מיועד?
לכל זוג שמבקש למנוע סכסוך כספי בעת גירושין. גם אם היום אין לאף אחד מהצדדים רכוש משמעותי, כולנו תקווה שבעתיד כן יהיה. כושר השתכרות שגדל בעקבות לימודים או קידום מקצועי, עסק עצמאי שנפתח, ירושות שיקבלו בני הזוג. מכל אלו הם יוכלו ליהנות כל עוד הם יחד אך בעת פרידה, הקערה יכולה להתהפך על פיה. כמובן שאם קיימים כבר היום פערים כלכליים משמעותיים בין בני הזוג, חשיבותו של הסכם ממון גדולה עוד יותר ולא כדאי לדלג על הצעד החשוב הזה בדרך אל החופה או אחריה.
הסכם ממון- מגביר את האמון
לא, ממש לא התבלבלנו בכותרת. הסכם ממון אכן יכול להגביר את האמון של בני הזוג האחד בשנייה. לאחר שחתמתם על ההסכם, כל אחד מכם יודע מה הוא יקבל בעת פרידה. כלומר, ישנה וודאות כלכלית ולכן, כל חשש מפני אג'נדות של מי מהצדדים בעניין הזה נמס כלא היה. נכון, כסף זה תמיד נושא רגיש ולכן, צריך למצוא את הזמן הנכון לדבר על הסכם ממון אבל אם תאמצו אותו כדבר חיובי, הוא יעניק לכם שקט היום וביטחון מחר.
————————————————————————————————–
האמור לעיל אינו מהווה חוו"ד משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי הולם. כותבת המאמר: עו"ד יעל אדר , עוסקת בדיני המשפחה והוצאה לפועל בכל שאלה ניתן לפנות לטל' 050-2592500
או לפנות במייל – yaeladarlawoffice@gmail.com