מעבר מקום מגורים לאחר גירושין

מעבר מקום מגורים לאחר גירושין

מעבר מקום מגורים לאחר גירושין

מעבר מקום מגורים לאחר גירושין, במיוחד כשמעורבים ילדים, הוא לא עניין של מה בכך. השאיפה להתחלה חדשה היא טבעית, אך היא מתנגשת לעיתים עם זכויות ההורה האחר לשמור על קשר קרוב ורציף עם ילדיו. מה עושים כשאין הסכמה? איך בית המשפט מתייחס למקרים כאלה? ואיך ניתן להימנע ממאבקים משפטיים מיותרים? במאמר זה תמצאו תשובות לשאלות אלו וטיפים חשובים להתמודדות עם סוגיה רגישה זו.

מעבר מקום מגורים לאחר גירושין

בדומה לכל סוגיה המערבת קטינים, העקרון המנחה הוא טובת הילד. במסגרתו עולות שתי שאלות מרכזיות. האחת, האם המעבר יאפשר את קיום זמני השהות של ההורה השני עם הילדים, שהרי ברור כי טובת הילד מחייבת שמירה על קשר יציב ורציף עם שני הוריו. ככל שהמעבר יהפוך את קיום המפגשים לבלתי ישים, כך הנטייה תהיה לדחות את הבקשה ולא לאשר את המעבר.

השאלה השנייה היא האם שינוי המגורים עשוי לפגוע באיכות חייו של הילד כפי שהיא היום. אם יש במעבר כדי להרע את מצבו, הוא לא יאושר. יש לזכור כי העתקת מקום המגורים מנתקת את הילד מהסביבה המוכרת לו ואין זה עניין של מה בכך, בפרט עבור ילד שחווה את קשיי הפרידה של הוריו.

ייצוג משפטי של עו"ד גירושין

כאמור, מעבר חד צדדי ללא אישור בית משפט או ההורה האחר הוא בלתי חוקי. לכן, אם את או אתה חפצים להעתיק את מגוריכם, אל תפעלו ללא קבלת ייעוץ משפטי. עו"ד גירושין יפעל לגבש הסכמה בין ההורים וככל שזו אינה מתממשת, יחווה את דעתו מהם סיכויי הבקשה והאם יש טעם בהגשתה לביהמ"ש.

אם יש לכם חשש מבוסס כי ההורה המשמורן עשוי לעבור הרחק מכם מבלי לשוחח אתכם על כך או לפנות לביהמ"ש, אתם יכולים למנוע את המעבר הזה על ידי פנייה שלכם אל ביהמ"ש בבקשה להוצאת צו מניעה. לכן, אם יש בכם חשש שכזה, אל תשתהו ופנו לעו"ד אשר ייצג אתכם בעניין זה ויפעל במהירות וביעילות כמתבקש מן הנסיבות.

חשיבותו של הסכם גירושין

לסיום נאמר כי סוגיה זו ממחישה עד כמה עריכת הסכם גירושין היא חשובה. בכוחו של הסכם זה למנוע סכסוכים עתידיים בין בני הזוג בנושאים אשר ניתן לצפות כי יעלו בעתיד כמו העתקת מקום המגורים. במסגרת קביעת זמני השהות (משמורת ילדים) עורך הדין יעלה בפני הצדדים את הסוגייה ויעודד אותם להסדירה בהסכם.

הסעיף הרלוונטי יכלול התחייבות של בני הזוג לתחום מוגדר של מקום מגורים ואיסור על מי מהם לעבור למקום מרוחק יותר ללא הסכמתו המפורשת ומראש של הצד השני. בהעדר הסכם גירושין המסדיר עניין זה ומחייב את הצדדים לפעול על פיו, נושא זה נשאר פרוץ והמציאות מלמדת כי מכאן הדרך למאבק משפטי בעניין זה עשויה להיות קצרה מאוד.

————————————————————————————————–

האמור לעיל אינו מהווה חוו"ד משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי הולם. כותבת המאמר: עו"ד יעל אדר , עוסקת בדיני המשפחה והוצאה לפועל בכל שאלה ניתן לפנות לטל' 050-2592500
או לפנות במייל – yaeladarlawoffice@gmail.com