תסמונת הניכור ההורי מהי?
לפני שאתם מתגרשים רצוי וראוי לקרוא את דברי ההסבר ולהימנע ככל האפשר מתסמונת הניכור ההורי.
תסמונת הניכור ההורי היא תופעה ידועה במיוחד כאשר מדובר בסכסוכי גירושין קשים, במרבית המקרים הילדים שוהים במשמורתו של הורה אחד והצד השני מקבל הסדרי ראייה, במקרים מסויימים מסרב אחד הילדים להיפגש עם ההורה השני ולכך סיבות רבות והעיקרית ביניהם היא הסתה של ההורה המשמורן.
אין כל ספק שככל שהסכסוך קשה ומלווה ביצרים ואמוציות חזקות כך תסמונת הניכור ההורי קשה ועצומה יותר.
קצת על המושג תסמונת הניכור ההורי
המושג "תסמונת הניכור ההורי" הוטבע ע"י פסיכיאטר אמריקאי שטען שבדרך כלל האם היא זו שאחראית לתסמונת זו אך אין כל ספק שהמציאות מראה פעמים רבות שגם האב יכול לייצר תסמונת שכזו.
הנזקים שנגרמים לילדים כתוצאה מתסמונת כזו הם רבים החל מפגיעה ממשית בקשר בין הילד להורה והרי כולנו יודעים שילדים זקוקים גם לאמא וגם ולאבא וכלה בפגיעה קשה בהתפתחות הרגשית של הילדים עצמם.
הילדים הסובלים מתסמונת הניכור ההורי נפגעים עד כדי מצב שבו נוצר קושי רב להבין ולהכיל את המציאות בה הם חיים והם מסגלים לעצמם חשיבה קיצונית ופעמים רבות אף מחקים את התנהגות ההורה המסית ומתנהגים בעצמם בכוחניות ובווטות כלפי הסביבה שבה הם חיים.
במקרים קיצונים נוקט בית המשפט בסנקציות חמורות כנגד ההורה המסית ואף מטיל עליו קנסות כספיים ושולח אותו לטיפול בצו בית משפט, ישנם מקרים בהם מחליט בית המשפט להעביר את משמורת הקטינים מן ההורה המסית להורה האחר ואף יכול להכריז על הילדים כ"קטינים נזקקים" ויכול אף להוציא את הקטינים ולהעביר אותם לחסות המדינה.
לכן, אם החלטתם בכל זאת להתגרש ולפרק את התא המשפחתי רצוי וראוי שפרט לעדכן את הילדים במהלך אותו אתם נוקטים לא לערב אותם בסכסוך ולהשאיר אותם מחוץ למלחמה ולהפנים כי החשיבות של הקשר של הילד עם שני הוריו היא חשיבות עליונה מאד.
האמור לעיל אינו מהווה חוות דעת משפטית ו/או תחליף לייעוץ משפטי הולם.
לקבלת מידע נוסף והדרכה כיצד להימנע מתסמונת הניכור ההורי צרו עמי קשר בטל' 050-2592500 או דרך האתר.