הסכם הורות משותפת והסכמי הורות בכלל
הסכם הורות משותפת והסכמי הורות בכלל, הם הסכמים אשר מטרתם היא להסדיר את מועדי המפגש של הורים שהחליטו לפרק את התא המשפחתי – עם הילדים המשותפים שלהם. יחד עם הקדמה, הטכנולוגיה, ושאר ההתפתחויות המדהימות שאנו פוגשים כיום התפתחה לה הגדרה החדשה למילה "משפחה".
מושגי המשפחה היום שונים מהמושג המוכר והמסורתי של אבא אמא וילדים, כאשר מרביתם התבססו למעשה על מוסד הנישואין והזוגיות.
המשפחה כיום
כיום ולאחר שבשנת 1992 חוקק חוק משפחות חד-הוריות אשר מעניק הכרה למשפחה שבחרה לשים את משקלה על סוגיות ההורות, צצו להם מושגי משפחה חדשים.
למעשה זוהי התפתחות אשר עונה על הצורך הטבעי בהבאת ילדים לעולם גם כשיש קושי רב במציאת בן זוג.
היום כאשר אנשים רוצים לחוות את ההורות ומעוניינים לחוותה יחד ללא מיסוד הקשר הזוגי בוחרים בדרך של הסכם הורות משותפת, שלמעשה דן בכל העניינים הקשורים לטיפול והאחריות בגידולו.
הסכם הורות בדרך כלל נחתם בטרם נקלטת האישה להיריון, כך שבעת ההיריון עצמו יחסי הצדדים והורותם מוסדרת בהסכם הורות.
סעיפיו של הסכם הורות משותפת
הסכם הורות משותפת כולל בחובו את שם הילד, כאשר בדרך כלל נושא הילד את שם משפחתו של אביו וכשהאם אינה נשואה אזי נושא הוא את שלה.
- ההסכם ידון עוד בעניין הסדרי הראייה כלומר הצדדים מחליטים אצל מי מבניהם יתגורר הילד ואת הסדרי הראייה של ההורה השני.
- הסכם ההורות דן בעניין מזונות הילד על כל המשתמע מכך, כאשר בפרק המזונות דנים בכל הנושאים הקשורים לכסף. פרק המזונות הינו פרק בעל חשיבות גבוהה מאד שכן יש לחשוב ממש על כל היבט והיבט בעניין, כמובן
שניתן לייצר אין סוף מנגנוני תשלום שיהיו נוחים לצדדים ושהצדדים אכן יעמדו בהם.
- הסכמי ההורות המשותפת דנים בכל המנגנונים שבהם יהיה ניתן לפתור מחלוקות בין ההורים למשל בחירת מגשר מקובל על שני הצדדים, ועוד, מנגנון פתירת מחלוקות.
כמובן שהסכם מהסוג הזה חייב שיהא מאושר בבית המשפט לענייני משפחה, אישור זה נעשה בדרך כלל לאחר הולדת הילד, שכן הסכם זה חייב להיות בר אכיפה במידה ואחד הצדדים יחליט שלא לשלם ולהסיר מעליו את האחריות בגידול הילד.
לקבלת מידע נוסף אודות הסכם אודות משותפת ולקביעת פגישה צרו קשר בטל' 050-2592500
או דרך האתר.